MAAK CARRIÈRE BIJ CAREER OPENERS

WERKEN BIJ CAREER OPENERS

 

Wij werken in een open sfeer in een hecht team, waar ieder individueel hard aan de weg timmert, veel leert en resultaten neerzet. De people business moet je liggen. Het is de wereld van relationele vaardigheden, tact én interviewtechnieken, waarmee je tot de kern doordringt. Je werkt voor mensen. Je hebt de kans een beslissende rol te spelen in iemands persoonlijke loopbaankeuze. Daarop moeten ze later terugkijken als de juiste stap in hun carrière, want dat is de must die wij eraan verbinden. Voor minder doen we het niet, wij zijn geen doorsnee headhunter!

Bel Rainier Beelen of Geert-Jan Joosten voor meer informatie.

VACATURES

 

(Senior) Consultant Career Openers
(Senior) Research Consultant Career Openers

(Senior) Consultant Career Openers

Interview quotes

Rainier Beelen, Managing Partner Career Openers: ‘Wij groeien hard! En dat willen wij volhouden. Wij willen meer klanten laten zien dat onze aanpak hen meer oplevert. Wij weten dat het alleen lukt als wij de beste mensen aan ons binden. In ons werk moet je over de intelligentie en professionaliteit beschikken om zeer talentvolle mensen serieus verder te helpen met hun loopbaan. Maar daarnaast, en zeker zo belangrijk, beschik je over een grote gedrevenheid om in de accountrelatie met bedrijven jezelf als top Consultant te presenteren in alle fasen van het bemiddelingsproces. Je bent niet alleen commercieel maar ook een gewaardeerde en ‘trusted advisor’. Je gaat daarbij voor resultaat, voor kandidaat en bedrijf. Een achtergrond in de werving & selectie helpt zeker. Maar wij hebben ook een collega die is gepromoveerd op de effectiviteit van sales leiders en die nog steeds  (parttime) verbonden is aan de Universiteit. In zijn studententijd was hij echter twee jaar achter elkaar de topverkoper van een keukenwinkelketen. Erg leuk!  Lees verder

(Senior) Research Consultant Career Openers

Inhoud positie

De Research Consultant ondersteunt een Consultant bij het zoeken, benaderen en adviseren van kandidaten binnen “De Selectie” en in executive search opdrachten. Met alle moderne communicatiemiddelen (LinkedIn met een ‘recruiter seat’, internettools, databases, netwerken, opvolgen van de actualiteit) bepaalt hij of zij zijn of haar actie en wie er benaderd zal worden in de markt. Hij of zij verkent telefonisch met potentiële kandidaten of er aanknopingspunten zijn om het gesprek aan te gaan met een Consultant van Career Openers.

Als er sprake is van een executive search opdracht is de Research Consultant, samen met de Consultant, verantwoordelijk voor het maken van de analyse van de betreffende organisatie, de positie en het opstellen van het functieprofiel. Vervolgens richt hij of zij zich primair op het creëren van een overzicht van de relevante markt van kandidaten, search in de database van Career Openers en op LinkedIn, het benaderen van kandidaten en het monitoren van de voortgang van de procedure. Hij of zij zorgt steeds voor de juiste verwerking van relevante informatie in het systeem van Career Openers.
Lees verder